Pranë Zotit, larg Papës

Ditën e vizitës së Papës në Shqipëri, në shi, mes turmës, në ndonjë fraksion më të parëndësishëm e të rrallë, vura re një grup motrash katolike, me fytyrën në duar, kokën poshtë e përqendrimin plot besim të thellë, siç dinë ato, drejt Zotit. Në përfundim të meshës i pashë prapë. Urtë, butë, pa zhurmë, pa luftë, por më një dritë të ndezur fort në sy, kërkonin të afroheshin te zona e rrethuar. Aty ishin të paprekshmit, politikanët, gratë, miqtë dhe beniaminët e tyre medietikë. Por aty ishte edhe Papa. E për ta, ky ishte mbase momenti më me kuptim në jetë. Ato prisnin radhën për ndonjë përshëndetje. Bënin përpara gjithë drojë për të depërtuar jo për foto, por për të takuar Atin e Shenjtë e për të thënë mes tyre lutjet e fjalët që vetëm ata i dinë. Nuk kishte radhë. Zona “mos më prek” ishte mbushur me gratë, burrat, miqtë, shërbyesit dhe klientët e politikës. Për shërbyesit e Zotit, nuk kishte vend…

Continue Reading 24/09/2014 at 12:24 Leave a comment

Në skenë Arsimi Profesional

Brendia e arsimit profesional ka kaluar tashmë nga prodhimi drejt profesioneve të shërbimit: ekonomi, menaxhim, hoteleri, turizëm dhe TIK. Ndaj, nga 300 nxënës që ka mesatarisht çdo shkollë profesionale në vend, do të doja të shihja 600 këtë vit. Pas tre vjetësh, do ta kenë më të lehtë t’i përshtaten tregut të punës në krahasim me ata që kanë kartonin e diplomës së universitetit, por që nuk e kanë aftësinë të bëjnë as ç’shkruhet në diplomë, e as ç’kërkon vërtet tregu. Ndaj, forca AFP! Nuk është në të mirë të rilindjes, por është në të mirë të arsimit, ekonomisë, tregut tonë të punës dhe të të përditshmes sonë më të mirë.

Continue Reading 01/09/2014 at 10:17 Leave a comment

Punësim po, por a jemi gati?

Shqipëria ka nevojë për shumë vende pune dhe qeveria aktuale ka premtuar 300 mijë për mandatin(et) e saj. Por, siç do ta kërkonte çdo problem tjetër, edhe çështja e papunësisë si fillim kërkon që në nivel politikë-bërjeje, fillimisht të kuptohet problemi, të ofrohen disa alternativa për zgjidhjen e tij e kjo të shoqërohet si me një strategji, ashtu edhe me një plan veprimi që do ta shoqërojë dhe bëjë sa më realist përqasjen e zgjedhur.

Continue Reading 12/02/2014 at 19:30 1 comment

S’ka status. Dukuni prapë!

Kështu na tha Evropi. S’ka status, se s’keni kuptuar gjë. Burg për zyrtarët e lartë të korrupsionit. Privim lirie, e dini c’është? Ndodh kur përputhet zëri me figurën dhe ju duhet të reagoni. Kur ta keni kuptuar, na tregoni fotot nga vendi që meritojnë politikanët tuaj, dhe ejani prapë. Plus, mirë do ishte edhe të mësoni të shkruani e të lexoni sipas shekulli 21. E këtë punë e bëjnë njerëzit, jo partitë. Po gjetët njerëz të aftë, ia hodhët. Po s’keni, s’ka gjë. Vazhdoni me metodën tuaj: hiq një palë përtacë të trashë, vur një palë dembela arrogantë.

Continue Reading 20/12/2013 at 12:24 Leave a comment

Na flet Kosova. Po japin lajmin

Mua më pëlqen shumë ajo që ndodhi në Kosovë. Edhe shuplaka djeg akoma e faqja prush. Po shpresë ka edhe për ne, edhe pse akoma jemi një hap larg dështimit, ngaqë guximi i revoltës kosovare me politikën na mungon. Po përtej tuneli të Thirrës, paska dritë vërtet. Bravo, Kosovë! Dhe Faleminderit!

Continue Reading 03/12/2013 at 21:40 Leave a comment

Protesta e kryqëzuar

Katërcipërisht të ndryshme mendimet rreth protestës. U quajt “Pranvera shqiptare” në njërin krah, e “turmë histerike” në krahun tjetër. Në protestë dolën të frikësuarit, të keq-informuarit, votuesit që kërkonin garanci për jetën. Kruqëzimin e bënë si zakonisht ata, lordët, padronët e politikës, të medias e të shoqërisë civile që në fakt, janë humbësit më të mëdhenj të kësaj shuplake oh, kaq të nxehtë e të papritur që dha kjo dallgë zemërimi, acarimi dhe reagimi që nuk lejoi ta keqpërdorte askush. Pse? Dhe si ndodhi e gjitha kjo? Po më tej?

Continue Reading 17/11/2013 at 18:29 Leave a comment

Arsimi nuk pret.

Balancat në kërkesë-ofertën në arsim janë prishur. Nevoja për reforma është e madhe. Rreziku që të na bjerë bumerangu i liberalizimit të arsimit në supe është pas dere. Rishikimi i politikave do të ndëshkonte shumë njerëz e shumë dyer. Por, në emër të cilësisë dhe në emër të një të nesërmeje të përbashkët më të drejtë, e majta duhet të reagojë. Në mos ajo, kush?

Continue Reading 08/11/2013 at 14:27 Leave a comment

Older Posts


Shkrime të mëparshme

Më të lexuarat

  • None
November 2014
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.